Tokaj Hotel és Étterem

Tokaji programok, fesztiválok és kiemelt időszakok Tokajban

Itt olvashat az aktuális rendezvények, programok, fesztiválok napi programjáról - Tokaj városában és környékén, a Tokaj Hotel és Étterem közelében -, illetve bővebb információt találhat a városban zajló rendezvényekről, eseményekről. A legfontosabb tokaji programok között megtalálható a Tokaji borok fesztiválja és a Tokaj-hegyaljai Szüreti napok is. A programok feltöltése folyamatos.

   

Kiemelt időszakok Tokajban

 
Húsvét: 2017. április 14-17.  
Munka ünnepe: 2017. április 28 - május 1.  
Pünkösd: 2017 június 2-5.  
Tokaji borok fesztiválja: 2017. június 2-4.  
Motoros találkozó - Black Dragon:  
Nemzeti ünnep: 2017. augusztus 18-20.  
Tokaj-hegyaljai Szüreti napok: 2017. október 6-8.  
Nemzeti ünnep: 2017. október 20-23.  
Továbbá július, augusztus, szeptember, október összes hétvégéje.  
   
Kiemelt időszaki felár: 2.000 HUF / szoba / éj  
   
A hotel és étterem idén április 28-tól várja kedves vendégeit Tokajban!  
   
   

Tokajról

Tokaj a Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék pedig a Világörökség része. Tokaj városa világhírét a bornak és a páratlan kultúrtájnak köszönheti. A Zempléni-hegység itt találkozik az Alfölddel, a város fölött magasodó Tokaj-hegy lábánál torkollik a Bodrog a Tiszába. A folyók és hegyek védelmében épült kisvárost, olyan természet veszi körül, ahol csak itt fellelhető állatok és növények élnek és ritka ásvá­nyokat rejt a föld mélye.

Az erdők kiadós sétákra, a vizek horgászásra és evezésre, a kacskaringós utak kerékpározásra csábítanak. Tokaj utcáin barangolva nemcsak az építészeti emlékek sokszínűsége gyönyörködteti a látogatót, hanem a pincék varázslatos világa is. A nemespenésszel borított pinceboltozat alatt itt ma is gönci és szerednyei hordókban érlelődik „a borok királya, a királyok bora”. Tokaj városa várja azokat, akik szeretnek pincék mélyén jó borokat ízlelgetni, a természet ritka adományait és a kisváros kedves hangulatát, a nyílt szívű emberek vendégszeretetét élvezni.

 

Látnivalók Tokaj városában

Tokaji Fesztiválkatlan:

Tokaj központjában számos programmal várja vendégeit a nyár folyamán, a nem rég épült, 2500 fő befogadására alkalnas, szabadtéri színpad, a Fesztiválkatlan.

Tokaji Múzeum:

Az un. Görög kereskedő házak egyikében található ma a Tokaji Múzeum, amely a Karácsony család boltja és egyben lakóháza volt korábban. A múzeum ad helyet a Tokaj-hegyaljai szőlő és bor néprajzi kiállításának, mely bemutatja Tokaj-Hegyalját. Tokaji Múzeumban láthatjuk továbbá Béres Béla egyháztörténeti anyagát, az ideiglenes kiállításoknak helyet adó, egykori bolthelyiségeket, valamint a borkiállítást - és Tokaj-Hegyalja borászatainak legjobb minőségű borait palackozva tekinthetik meg a látogatók - a kétszárnyú pincében, melynek udvarán különböző kőből készült helytörténeti tárgyak találhatók. A padlástérben a bor kezelésének, tárolásának, szállításának módjait lehet megtekinteni, és említésre kerülnek a legfontosabb szőlőfajták és a szőlő művelése is. A rekonstruált boltban, pedig borkóstoló, fotókiállítások és egyéb "bor programok" várják a vendégeket.

Tokaji Kulturális és Konferencia Központ (régi Zsinagóga):

Európai Uniós támogatásnak köszönhetően végre Tokaj is rendelkezik egy korszerű kulturális és konferenciaközponttal. Az épület több 100 fős rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A nagyterem 200 fős rendezvények lebonyolítására lehet alkalmas, a karzaton fogadások tarthatók, míg a tetőtér akár 150 fős eseményeknek lehet ideális helyszíne. A megújult épület teljes mértékben akadálymentesített és lifttel felszerelt. Az intézményben immáron megtalálható egy vadonatúj Bösendorfer hangversenyzongora, amely alkalmas arra, hogy elismert zongoraművészek hangversenyt adhassanak Tokaj városának.

Paulay Ede Színház:

A majd 1 milliárd forintból megépült, közel 300 fő befogadására alkalmas színháznak nem csupán a külső jegyei, hanem a minőségi és a magas technikai szinten felszerelt belső terei miatt is tökéletesen alkalmas arra, hogy helyszíne lehessen Tokaj város rangjához méltó kulturális rendezvényeknek. A két létesítmény az előadóművészetek mellett nemzetközi konferenciák helyszínéül is szolgálhat.

Tokaji Galéria:

A Tokaji Galéria a régi görög ortodox templom épületében kapott helyet, ahol időszaki és állandó képzőművészeti kiállításokat, tárlatokat rendeznek.

Szerelmi pincesor:

A pincesort a magyar honfoglalás millecentenáriumának tiszteletére hozták létre, a vasúttal párhuzamosan futó hegylábon. A borházak mögött nemespenésszel borított pincejáratok őrzik a híres tokajit.

TV torony:

A több mint 500 méter magas csúcsával helyet biztosít a keleti országrészt besugárzó televíziós adóállomásnak és sugárzó toronynak. A tokaji Kopasz-hegy lankáin évszázadok óta termelik a szőlőt, melyre a torony tövéből káprázatos kilátás nyílik és szinte egész Tokaj-Hegyaljára és az Alföldre is.

 

Kikapcsolódási programok, sportolási lehetőségek

Sétahajózás:

A Danuvia sétahajó kiválóan alkalmas séta- és kiránduló hajózásra és akár 110 fős rendezvények lebonyolítására. A hajón bár és - előzetes egyeztetés esetén - melegkonyhás étterem üzemel. A menetrend szerinti járatok a tokaji közúti híd lábánál fekvő kikötőből, a Bajcsy-Zsilinszky utca 23. alól indulnak Tokajból - ami a Tokaj Hotel-től 2-3 perc sétára található. A menetrend szerinti járatok mellett sétahajók, kirándulóhajó és igény szerint különjáratú hajók is indulnak.

Sétajáratok:

Hétfő-csütörtök-szombat: 11-13-15 órai indulás, Tokaj - Tímár - Tokaj 1 órás

Kedd: 11 órai indulás, Tokaj - Tímár - Tokaj 1 órás ( 14 órakor Tiszalökön van egy órás sétahajózás )

Szerda: 11 és 13 órai indulás, Tokaj - Tímár - Tokaj 1 órás ( 15 órakor Szabolcson van egy órás sétahajózás )

( Péntek: 12 órától van Sárospatakon egy órás sétahajózás )

Jegyár: felnőtt: 960 Ft / fő, gyerek: 720 Ft / fő

Gyerekár: 3-14 éves korig, 3 éves kor alatt ingyenes

 

Hajókirándulások:

Kedd: Tokaj - Tiszalök - Tokaj 12:00 - 18:30 ( indulás - érkezés )

Jegyár: felnőtt: 2.880 Ft / fő, gyerek: 2.160 Ft / fő

Szerda: Tokaj - Szabolcs - Tokaj 14:00 - 18:30 ( indulás - érkezés )

Jegyár: felnőtt: 1.920 Ft / fő, gyerek: 1.440 Ft / fő

Péntek: Tokaj - Sárospatak - Tokaj 8:00 - 18:30 ( indulás - érkezés )

Jegyár: 2.880 Ft / fő, gyerek: 2.160 Ft / fő, menettérti jegy ára: 3.840 Ft / fő, gyerek: 2.880 Ft / fő

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartják.

 

Sporteszközkölcsönzés:

A Tokaj Hotel és Étterem közelében lehetőség van különféle sporteszközök - kajak, kenu, horgászcsónak, kerékpár - kölcsönzésére, melyek térítés ellenében a folyók mentén bárhová el- illetve visszaszállíthatóak igény esetén. A kajak-kenu kapacitás mintegy 160 beülőhely, melyek többsége 3-4 személyes kenukban elérhető, a kerékpárok többsége pedig mountain bike, de kétüléses tandem is van.

 

Borkóstolás

Akik szeretnek nemespenésszel borított pincék mélyén jó borokat kóstolni, barátokkal beszélgetni, azoknak egy pincelátogatás és borkóstoló - tokaji híres és öreg pincészetben - tökéletes program lehet Tokaj belvárosában, a Tokaj Hotel és Étterem közelében. Néhány borkóstoló ízelítőnek:

Tokaji körkép

Tokaji Furmint 2007
Tokaji Hárslevelű 2007
Tokaji Sárgamuskotály 2007
Tokaji Édes Szamorodni 2005
Tokaji Fordítás 2003
Tokaji Aszú 5 puttonyos 2001

A borkóstoló ára: 2.950 HUF

 

Tokaji évjárat kóstoló

Tokaji Aszú 5 puttonyos 2003
Tokaji Aszú 5 puttonyos 2002
Tokaji Aszú 5 puttonyos 2001
Tokaji Aszú 5 puttonyos 2000

A borkóstoló ára: 3.200 HUF

 

Tokaji szőlőfajták Aszúi

Tokaji Aszú 5 puttonyos 2001 Furmint
Tokaji Aszú 5 puttonyos 2001 Hárslevelű
Tokaji Aszú 5 puttonyos 2001 Muskotályos
Tokaji Aszú 4 puttonyos 2004 Kövérszőlő

A borkóstoló ára: 3.100 HUF

 

Tokaji Nagy Aszús évjáratok

Tokaji Aszú 6 puttonyos 2001
Tokaji Aszú 6 puttonyos 2000
Tokaji Aszú 6 puttonyos 1999
Tokaji Aszú 6 puttonyos 1996

A borkóstoló ára: 4.000 HUF

 

Tokaji lépték

Tokaji Édes Szamorodni 2005
Tokaji Aszú 3 puttonyos 2002
Tokaji Aszú 5 puttonyos 2002
Tokaji Aszú 6 puttonyos 2001

A borkóstoló ára: 2.850 HUF

 

A tokaji pincelátogatás és borkóstoló árak személyenként értendők és a borkóstoló mellé minden esetben borkorcsolyát ( sajtos pogácsa ) szolgálnak fel.

Az árak tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartják.

 

Programok, fesztiválok Tokaj és környékén

A munka ünnepe:

A Tokaj Hotel és Étterem idén április 28-tól várja kedves vendégeit Tokaj központjában, mivel ez a hosszú hétvége lesz mind a hotel, mind az étterem számára a nyitás dátuma 2017-ben.

 

Tokaji Borok Fesztiválja:

Tokaj egyik legnépszerűbb rendezvénye a Tokaji borok fesztiválja, amely Tokaj-Hegyalja borászainak és borászati cégeinek borkóstolókkal és vásárral egybekötött fesztiválja - a kiváló minőségű Tokaji borok népszerűsítése végett -, mely immáron 5. alkalommal kerül megrendezésre május utolsó hétvégéjén, Tokaj főterén - ami a hotel és étterem-től 2-3 perc sétára található. A következő programok várják a vendégeket Tokajban:

 

Hegyalja fesztivál (elmarad):

Majd 200 fellépő, 10 színpad és mindez a Tisza-parton, a Tokaji-hegy lábánál. A Hegyalja fesztivál nem csupán Magyarország egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb zenei fesztiválja, a Hegyalja maga a nyaralás.

Tizenegy évvel ezelőtt csak három színpadon, kevesebb, mint 30 fellépővel indult a tokaji Hegyalja fesztivál, ami az évek folyamán olyannyira kinőtte magát, hogy 2010-ben már 10 színpadon, több mint 200 fellépővel várta a Tokajba érkező fesztiválozókat, vendégeket. Az első fesztiválhoz még 3,5 hektárnyi terület is elegendő volt, 2010-ben - amikor minden addiginál több fesztiválozó volt a Tisza-parton - a Hegyalja fesztivál programjai már több mint 17 hektáron zajlottak és minden várakozást felülmúlva már közel 71 ezer ember szórakozott a Hegyalja fesztiválon a négy nap alatt.

A Hegyalja egy évtizedes történetében állandó fellépőnek számító Tankcsapda, Kispál és a borz, a Subscribe csak néhány név azok közül, akik az elmúlt 10 évben nem hagyták ki a tokaji Hegyalja fesztivált.

A hotel és étterem kevesebb mint 500 méterre található a Hegyalja fesztivál központjától, Tokajban.

 

Tokaj-hegyaljai Szüreti napok:

1932 óta kerül megrendezésre a hagyományos Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok. A borvidék 27 településének színpompás szüreti felvonulása, különböző folklór programok, kézműves kirakodóvásár és gasztronómiai programok, mesterség bemutató, borkóstoló és nyitott pincék várják a kedves látogatókat a tokaji Szüreti Napok idején, Tokaj főterén - ami a hotel és étterem-től 2-3 perc sétára található. A tokaji programok közül a legnépszerűbbek:

 

 

 

Felfelé nyílUgrás az oldal tetejére

 

A  Tokaj-hegyaljai  borvidéken  -  Tokaj város szívében  -  tradicionális  magyar  ételekkel,  magyaros  vendégszeretettel  várja  Önt  és  a  kedves  ideérkező  vendégeket  a  Tokaj Hotel és Étterem  minden  dolgozója!

Tokaj Hotel és Étterem     Cím: 3910 Tokaj, Rákóczi u. 5.     Telefonszám: +36(47)352344

Tokaj Hotel | Tokaj Étterem | Szállásfoglalás | Tokaji programok | Sitemap

Valid XHTML 1.0 Transitional